När det gäller bilutställningar finns de i både stora och små varianter. Vissa är lokala, medan andra bjuder in deltagare från hela Sverige, eller rent av från hela världen. På vissa bilutställningar tittar man bara på bilarna, men på andra får besökarna också rösta fram en eller annan bil som utses som vinnare i kategorin.

Utställningar för sportbilar

I samband med olika biltävlingar anordnas ofta också mindre utställningar där besökarna kan passa på att se de tävlande bilarna. Här kan man också finna en del inspiration till styling som även passar vardagsbilen.

Äldre bilar och entusiastfordon

Många bilutställningar går ut på att man visar upp entusiastfordon eller så kallade veteranbilar. Det är bilar som är 30 år eller äldre. Bilarna är i regel skattebefriade och ibland behöver de inte heller besiktigas. Många bilar är i väldigt fint skick. Ägarna tar väl hand om dem och ser till att de inte moderniserats allt för mycket. När det gäller de äldre bilarna används de kanske inte till vardags men däremot kan ägarna ta fram dem lite då och då inför olika händelser.

Militärbilar

En del äldre militärbilar finns också ute bland allmänheten. Några av dem är fortfarande i väldigt gott skick och det finns också bilutställningar där just den här typen av fordon visas upp. Det som är typiskt med de här utställningarna är att det i regel kan förekomma fler typer av fordon, och inte bara mindre personbilar.

Vardagsbilar

Det finns också bilutställningar där vanliga vardagsbilar ställs ut. Här kan man ställa ut den vanliga familjebilen. Man behöver inte ha gjort något särskilt med den men det blir i regel roligare om man har lackat den eller stylat den på något vis.

Specialbyggda bilar

Det finns också utställningar för specialbyggda bilar. Det kan handla om bilar som gjorts om till transportbilar, om skåpbilar som inretts till husbilar och mycket annat.